Centrul de Excelență pentru Elevi

Asociaţia Centrul de Excelenţă demarează proiectul Centrul de Excelență pentru Elevi, care să susţină elevii capabili de performanţă educaţională deosebită. Specific acestui centru de excelenţă este faptul că va fi dedicat acelor elevi care din pricina situaţiei lor sociale nu îşi pot realiza pe deplin potenţialul educaţional.

1

 

 

MISIUNE

Misiunea Centrului de Excelenţă este  aceea de a susţine financiar şi logistic educaţia elevilor talentaţi şi motivaţi care, din motive independente de voinţa lor, nu îşi pot atinge excelenţa în cadrul educaţional oficial.

Oferim resursele noastre şi ale partenerilor noştri elevilor cu o situaţie socială dificilă şi acelora care vizează o performanţă deosebită, realizată în interiorul unei comunităţi a excelenţei, compusă din elevi şi profesori deopotrivă. Împărtășim convingerea că dezvoltarea economică, socială, umană și ecologică a unei comunităţi derivă din extinderea, difuzarea și aplicarea cunoștințelor.

VIZIUNE

Experiența educațională a profesorilor şi mentorilor parteneri ai Centrului de Excelenţă trebuie să ofere elevilor cursanţi cunoștințele și aptitudinile necesare pentru a atinge înalta performanţă şcolară.

Pregătim elevii pentru prezent, dar mai ales pentru a le deschide cât mai multe opţiuni pentru viitor.

Programele bine structurate şi adaptate, împreună cu angajamentul de a oferi un mediu de învăţare prietenos, îi vor ajuta pe cursanţii noştri să exceleze în viitorul lor parcurs educaţional, în licee şi universităţi de elită, ca şi în competiţiile şcolare, dar şi în creşterea încrederii şi stimei de sine.

SCOPUL ȘI OBIECTIVUL PROIECTULUI

 A Scopul

 Scop: Promovarea şi sprijinirea dezvoltării elevilor capabili de performanţă în toate domeniile, de a forma un nucleu educaţional orientat către dezvoltarea capacităţilor individuale la nivel maximal, sprijinirea performanţei educaţionale.

B Obiective

 Obiectiv general: Creşterea conştientizării în rândul tinerilor din Arad în vederea formării competenţelor specifice domeniilor extraşcolare şi definirea talentelor, aptitudinilor de tip artistic în cadrul evenimentului organizat pentru elevi de liceu;

 Obiectivul specific nr.1: Realizarea a două programe educaţionale cu coeficienţi de calitate înaltă în paralel cu dezvoltarea armonioasă a componenţelor personalităţii copiilor care urmează acest sistem de educaţie  (gimnaziu şi liceu), în rândul a 140 de tineri din Arad.

Obiectivul specific nr.2: Realizarea unui program de pregătire pentru examenul de bacalaureat, în rândul a 50 de tineri din Arad.

A: Pregătirea claselor pentru performanță:

Gimnaziu – Pregătire 2 ore/săptămână la materiile (Limba Română cl.8, Matematică cl 8, Chimie cl: 8).

Liceu – Pregătire 2 ore/săptămână la materiile (Limba Română cl.9, Matematică cl.9, Geografie cl.9, Istorie cl.9).

B: Pregătirea claselor pentru bacalaureat:

Liceu – Matematică M1 și M2 2 ore/săptămână.

JUSTIFICARE

 Aradul are nevoie de un prim centru non-profit, privat şi independent pentru descoperirea şi dezvoltarea talentului şi inteligenţei dedicat copiilor cu potenţial înalt, care să reprezinte cea mai modernă instituţie de educaţie.

România are nevoie de un punct de referinţă în educaţie, unde să găseşti cea mai bună curriculă, cei mai talentaţi profesori şi cele mai bune tehnologii didactice validate la nivel internaţional şi implicate în descoperirea, promovarea şi dezvoltarea abilităţilor naturale şi a potenţialului copiilor.

Proiectul de construcţie a unui Centru de Excelență, de pregătire a olimpicilor, dedicat copiilor cu inteligenţă înaltă care să reprezinte cea mai modernă instituţie de educaţie, un mediu de hrănire şi de încurajare a supradotării umane și inteligențelor multiple.

Fii elev la cursurile de excelență!

Ești elev în clasa a VIII-a? Vrei să participi la cursurile de excelență organizate de asociația Centrul de Excelență Arad? Vino să performezi la Română, Matematică sau Chimie! Înscrie-te accesând linkul: https://www.surveymonkey.com/r/YGSDJ3N și fii parte a unui proiect inedit!

Ești elev în clasa a IX-a? Vrei să participi la cursurile de excelență organizate de asociația Centrul de Excelență Arad? Vino să performezi la Română, Matematică, Geografie sau Istorie! Înscrie-te accesând linkul: https://www.surveymonkey.com/r/YGSDJ3N și fii parte a unui proiect inedit!

Elevii claselor a VIII-a vor fi pregătiți la disciplinele: Limba Română, Matematică şi Chimie, cei de clasa a IX-a la: Limba Română, Matematică, Geografie și Istorie.

1

 

Fii elev la cursurile pentru bacalaureat!

Ești elev în clasa a XII-a? Vrei să participi la cursurile organizate de asociația Centrul de Excelență Arad? Vino să te prgătești la Matematică pentru modulele M1 și M2! Înscrie-te accesând linkul: https://www.surveymonkey.com/r/YGSDJ3N și fii parte a unui proiect inedit!

În ceea ce privește clasele a XII-a pregătirea se va face la Matematică pentru modulele M1 și M2.

2

Fii profesor la cursurile de excelență!

Ești cadru didactic și vrei să iei parte la un proiect inedit? Vino să pregătești elevii claselor a VIII-a la disciplinele: Limba Română, Matematică, Chimie şi Istorie, pe cei de clasa a IX-a la: Limba Română, Matematică, Geografie și Istorie. În ceea ce privește clasele a XII-a pregătirea se va face la Matematică pentru modulele M1 și M2.

În cadrul proiectului, cadrele didactice vor preda pentru clasa a VIII-a la Limba Română, Matematică și Chimie. Pentru clasa a IX-a, profesorii vor preda materiile: Limba Română, Matematică, Geografie și Istorie.

APLICĂ ACCESÂND LINKUL: https://www.surveymonkey.com/r/YZ6WXC8

3

Fii profesor la cursurile de Matematică pentru BAC!

Ești cadru didactic și vrei să iei parte la un proiect inedit?

Vino să pregătești elevii claselor a XII-a la Matematică pentru modulele de bacalaureat M1 și M2.

APLICĂ ACCESÂND LINKUL: https://www.surveymonkey.com/r/YZ6WXC8

4

Perioada

Octombrie 2016 – aprilie 2017.

Participanți

Elevi

Elevii de gimnaziu și liceu de la școlile din județul Arad, care se înscriu, în perioada 10 octombrie 2016 – 26 octombrie 2016, pe site-ul centruldeexcelenta.ro la proiectul “Centrul de Excelență pentru Elevi”.

Se vor forma la secțiunea Performanță: 3 clase a câte 20 de elevi de gimnaziu și 4 clase a câte 20 de elevi de liceu.

Se vor forma 2 clase pentru Bacalaureat a câte 25 de elevi (câte una pentru Matematică M1 și M2).

Elevii care vor participa la aceste cursuri au obligația să participe la olimpiadele școlare organizate de minister.

De asemenea, elevii care lipsesc de la aceste cursuri vor trebui să aibă motivare.

O ședință va avea două ore și va avea loc o dată pe săptămână, în anul școlar 2016-2017.

Profesori

Cadrele didactice care predau materiile: Limba Română, Matematică, Istorie, Chimie și Geografie și care se înscriu în perioada 10 octombrie 2016- 26 octombrie 2016, pe site-ul centruldeexcelență.ro la proiectul “Centrul de Excelență pentru Elevi”.

CV-urile se depus în perioada menționată anterior, iar selecția cadrelor didactice se face de un board.

Profesorii care vor preda în cadrul acestui proiect vor fi remunerați cu suma de 70 de lei pentru o ședință de două ore.